fredag 27 september 2024

Planerad parning

Vi planerar att para Bielkersmils Zora of Karelin med Bielkersmils Eimo of Avici. Zora förväntas löpa i början av oktober. Om allt går bra kommer det att finnas valpar till försäljning som blir leveransklara i januari-februari 2025.

Zora är en medelstor, kortpälsad, samojedtypsikt envis tik. Zora har mycket bra pigment, bra tassar, utmärkt kort päls, utmärkta rörelser och bra mentalitet. Hon är utställd en gång med bedömning Excellent. Hon är lätthanterad, barnvänlig, lekfull och kelen. Hon brukar gå som wheeldog när hon är med och drar.

Eimo är en stor hane av medeltyp med utmärkta rörelser, utmärkt pigment, kort utmärkt päls. Eimo är lätthanterad, lekfull och kelen. Han älskar att jobba. Håkan och han är bästa löpkompisar och Eimo hänger gärna med oavsett om distansen är 10 eller 60km. Eimo har utmärkt dragvilja och brukar gå som wheeldog när vi kör. Till skillnad från de flesta samojeder älskar han vatten. Han badar gärna när tillfälle finns och tar frivilligt en simtur.
Han har sprungit Polardistans 300km när han var 18månader och var då den överlägset bästa av hundarna i fyrspannet.

Om du är intresserad av att reservera en valp är du välkommen att höra av dig.
Mejla: bielkersmil@gmail.com
Skicka sms:0700405267 (du kan pröva att ringa men vi har mycket dålig täckning så vi är svåra att nå via telefon)



Valparnas stamtavla (inavelsgrad 2,7% HDindex på kullen 101)


 

Eimo


Zora

Glädjande nog har temperaturen nattetid och tidiga morgnar varit tillräckligt låg för att vi ska kunna köra hundarna. I går blev det 5km med 12-spann. Aniu och Freya i led, unghundarna Naaja, Nesha och Nanu som spannhundar och Isha och Eimo som wheeldogs. En fin tur i solsken, 2 grader varmt och dragvilliga hundar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar