måndag 26 februari 2024

Kärlek på alla hjärtans dag

 Tyvärr visade det sig att Freya hade lurat oss. Hon åt dubbel ranson med glädje och gick upp 7kg i vikt så vi var säkra på att hon var dräktig men när hon på dag 65 inte hade fått några valpar tog vi det säkra före det osäkra och röntgade henne. Det visade sig tyvärr att hon var skendräktig och hon bar inte en enda valp. 

På Alla hjärtans dag hade vi en ny parning som vi nu hoppas ger bättre resultat. 

e pdp Snödiamantens Skaarra Loui regnr: SE29221/2021 HD: B eyes ua
mankhöjd ca 59cm
u Bielkersmils Isha of Moses regnr: SE53437/2021 HD:A eyes ua
mankhöjd ca 55cm


Isha

Isha

Isha

Loui

Kullens HD-index:108 inavelsgrad 0%
Valparnas stamtavla


om Isha:
Isha är en mycket mjuk och lätthanterad tik med god dragvilja. Tyvärr gick hon i löp tidigare än förväntat vilket gjorde att hon inte har något avklarat dragprov. Isha har deltagit i rallylydnadskurs och visade på god potential. Hon fungerar bra med andra hundar och älskar förstås människor precis som alla samojedhundar. Hennes absolut största nöje är att försöka gräva sig ner under armeringsmattan i hundgården. Hon har goda rörelser, bra päls, tassar och pigment. Detta blir hennes första kull.
om Loui:
Loui är en glad, snäll & lugn herre som älskar att arbeta. I Naturen och fjällen är han som fisken i vattnet. Han njuter fullt ut. Loui gör allt för sin matte och han anpassar sig bra till situationen (otroligt lyhörd), men vill och kräver att få vara aktiv. Han har en tydlig av och på knapp. Han är gosig och social. Han har fullföljt två dragprov 60 och ett dragprov 20+ och erhållit pris 1 på samtliga dragprov. Han har också varit med på en utställning då han fick bedömningen Excellent.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar