lördag 15 september 2018

Äntligen träningspremiär

En enstaka kväll med acceptabel temperatur för träningspremiär - och det blev på Bielkersmils Titan of Polars ettårsdag.
Dagen till ära fick han för första gången i sitt liv vara med i ett fyrspann framför vår trehjuling. Han har sprungit korta sträckor två gånger tidigare framför kickbike och då med endast en annan hund som sällskap.
Det ska bli riktigt spännande att se hur han utvecklas eftersom hans debut i dragselen var något utöver det jag har erfarenhet av. Han är en naturbegåvning som omedelbart visste vad han skulle göra och som han gjorde det. Spänd lina hela tiden, inget trassalande, fullt fokus hela tiden till och med förbi hästarna i hagen som vi passerade och att det var tre andra hundar i spannet bekom honom inte alls. På videoklippet nedan går Corona och Saiko i lead, Mieto till vänster som weeldog och Titan till höger.


På kenneln börjar nu träningssäsongen (om temperaturen håller sig tillräckligt låg). Jag kommer att starta mycket försiktigt med korta distanser eftersom tre av tikarna har fått valpar i år och så håller jag tummarna för en fin träningssäsong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar