måndag 8 augusti 2016

Fullt upp

Nu har alla tre tikarna fått sina valpar. Dessvärre har Etna inte fått mjölk som räcker till hennes valpar, troligen pga att hon skadade sitt ben och har haft ganska ont. Vi var till veterinären med henne för 10 dagar sedan eftersom jag misstänkte att hon var på väg att få livmoderinflammation. Hon haltade och hade lite hög temp. Hon blev grundligt undersökt och visade inga tydliga tecken på inflammationstillstånd och veterinären kunde inte förklara vad hältan berodde på. Då hennes sänka var aningen förhöjd sattes hon in på antibiotika.
Det blev en hektiskt vecka för matte med stödmatning var tredje - var fjärde timme dygnet runt och Jotka och Corona fick också hjälpa till genom att vara ammor till de små. De små var väldigt ovilliga att äta tillägget som jag försökte ge dem men tack och lov så accepterade de Jotka som amma och tur i oturen var att Jotkas valpar börjat äta valpfoder vilket gjorde att belastningen på Jotka inte blev för hög.
Nu har Jotka sinat och det är istället Corona som är amma åt Etnas valpar så hon ger först di till Etnas valpar och sedan får även hennes egna en skvätt som förrätt innan de äter sitt valpfoder.
Det är full fart på Etnas valpar, det tycks bli riktiga energiknippen och idag har de fått upp sina ögon.


Det finns fortfarande hanvalpar kvar att tinga. Ring eller mejla vid intresse:

tel 0700405267
mejl: bielkersmil@gmail.com 

Jotkas tio valpar (om du räknar syns bara nio men valpen längst till höger har dubbla öron så en valp gömmer sig bakom)

Blå hane 5 veckor 

Blå-gul tik 5 veckor

Lila hane 5 veckor

Orange-blå hane 5 veckor

Orange tik 5 veckor

Rosa tik 5 veckor

Röd tik 5 veckor

Rosa-röd tik 5 veckor

Vinröd hane 5 veckor

Gul hane 5 veckor

Chiara (vår volontär från Italien) torkar en av Jotkas valpar

Chiara och Jotkas valpar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar