torsdag 29 augusti 2024

Hösten kommer

 Nu har alla valparna hittat nya hem, bara Bielkersmils Love Actually of Louis bor kvar ytterligare några veckor på kenneln i väntan på att hans nya ägare ska få semester så att de kan ägna sig åt honom på heltid.

Rex, se tidigare inlägg, letar fortfarande efter nytt hem.

Löven har nu börjat, gulna och på gräsmattan ligger fallfrukten och väntar på att tas om hand, potatisen ska tas upp, lingon ska plockas och syltas och när temperaturen tillåter börjar träningssäsongen med hundarna - tur att jag gör min sista arbetsdag imorgon, sedan är jag pensionär och styr mina dagar som jag vill.

Det ska bli spännande att börja köra de fyra unghundarna, Mizu, Naaja, Nesha och Nanu. Våra förhoppningar är högt ställda med tanke på att deras föräldrar är duktiga draghundar, men man vet aldrig om arvet förts vidare.
Om temperaturen är 10 grader eller lägre till helgen kommer jag att köra dem med kickbike en och en tillsammans med en erfaren hund. Vi börjar med mycket kort sträcka, hur långt beror på unghundens beteende men första turen blir inte längre än 500m. 



Mizu 12 månader gammal

Nanu, okammad unghund som tappat valppälsen och börjat bygga vuxenpäls.





torsdag 15 augusti 2024

Hanhund söker nytt hem



Hanhunden Bielkersmils Vali of Otis regnr: SE33608/2018 aka Rex söker nytt hem pga ändrade familjeförhållanden.
Rex är mycket social och vill inte bli lämnad ensam. Han söker helst efter ett nytt hem på landet, utan katter eller andra hundar.
Rex bor nu i Flen.
Om du är intresserad och har hundvana kan du ringa till Laus för att få mer information:
Telefon: 0765898689


Alla valpar från Isha och Louis kull har nu hittat nya hem. 
Om du är intresserad av att eventuellt köpa valp nästa år (2025) är du välkommen att höra av dig och komma och hälsa på oss och våra hundar. Skicka mejl: bielkersmils@gmail.com eller sms till 0700405267