söndag 7 januari 2018

Inledning av 2018 på kenneln


Härlig träningstur i strålande sol och minusgrader den 6/1-18

Extra kallt när solen sjunker


Bielkersmils Titan blir ett nytt tillskott till hundarna på kenneln. 

Inför året planerar vi att para Kalla (troligen i februari-mars), Jotka  (troligen i juni) och Saiko. Hane till Jotka är bestämd - det blir Bielkersmils Fantastic Frej Of Nallo.

Nedan finns bl a lite nya bilder på Titan.

Jag kör för tillfället 9-spann med samojederna och så har vi lånat in Taroda (AH) som har varit halt och behöver lite rehabiliteringsträning med kortare distanser och lägre tempo.

Hundarna jobbar på bra och jag är imponerad av Corona som nu är inne på sitt nionde år och fortfarande jobbar fantastiskt bra i lead tillsammans med Jotka. Som wheeldogs går radarparet Charlie och Mieto. Båda jobbar mycket stabilt men gör matte mycket irriterad eftersom någon av dem (troligen Mieto) tuggar av en av deras nacklinor varje gång vi stannar och jag glömmer att påminna dem att det är nej- nej.

Igår körde jag knappt 60km och det gick åt 6 nacklinor  (funderar på att stryka på tabasco på linorna). I ca -15 grader och mörker var det väldigt irriterande att först pilla bort resterna av den trasiga linan och sedan sätta dit en ny med stelfrusna fingrar, men de är förlåtna - det går ju inte att vara irriterad någon längre stund när de med viftande svansar och breda leenden buffar och puffar för att få en klapp, och sedan innan jag hade hunnit upp på Trollvagnen igen ivrigt sätter fart.
Titan 16veckor

Titan


Titan

Titan


Hemma efter träningstur den 30/12-17

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar