lördag 11 mars 2017

Bielkersmils avkommor deltog i världsmästerskap Polardistans 160km

På torsdag den 9 / 3-17 korsade elva Bielkersmils avkommor mållinjen i Polardistance 160km.
I år var PD också VM.
Stort grattis till Beat och Lars! Fantastiskt bra gjort! 

Jag är mycket stolt över att vara uppfödare av dessa hundar och mycket glad över att Beat och Lars har haft kraft och energi att träna hundarna på ett tillfredsställande sätt. 

Lars Jämtsved och Lotta Eriksson som köpte sin första Bielkersmils valp  2010 hade ett team av sju hundar framför släden och det var andra gången som Lars deltog i tävlingen. Han och hans team slutade på en fjärdeplats i världsmästerskapet.
Lars och Lotta har lagt ner mycket energi på att åstadkomma detta. Jag vet eftersom vi har en nära kontakt. Att träna hundar för en så lång sträcka tar en hel del tid. Hundarna måste köras många kilometer (jag tror Lars har kört dem runt 2000km). Man måste också skapa en god kontakt med hundarna för att skapa ett bra team för att uppnå detta måste man spendera en hel del tid med hundarna. 
Under lågsäsong (vår, sommar och tidig höst) behöver hundarna också tränas. Ett bra sätt att träna dem när temperaturen är för hög är att gå dem med kövjeväska som jag vet Lotta har gjort. 

Beat åkte skidor med ett team av fyra tikar, alla Bielkersmils avkommor. Jag vet från bilder i facebook att han har tränat en hel del, men inte hur mycket. Beat och hans team slutade på sjätte plats. Även Beat deltog för andra gången i Polardistans.
Beat och hans team vid mållinjen

Lars och hans team vid start
Lars och hans team efter genomfört lopp.

Beat vid starten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar